Cava in Barcelona

In 1872 werd wijnmaker Josep Raventós beroemd door als eerste met cava op de markt te komen. Dit was in Codorníu in Sant Sadurní d’Anoia waar vandaag de dag nog steeds wijnhuizen zijn. Verder wordt cava geproduceerd in de Penedèsstreek, Arragon en in Rioja. Cava betekend dan ook kelder of grot in het Nederlands omdat de wijnmaker het in zijn kelder heeft gemaakt.

Cava is een wijn en bestaat uit drie traditionele, inheemse druivenrassen. Dit zijn de Xarello, Macabeo en Parellada. Sommige mensen noemen cava ook wel Spaanse wijn, maar dit mag eigenlijk niet, wijnkundig gezien mag enkel schuimwijn die afkomstig is uit de Champagnestreek de naam Champagne mag dragen. Echte cava kun je herkennen aan de 4 puntige ster die onderop de kurk staat gedrukt.

Omdat de wijnstreek van de cava zo dichtbij Barcelona ligt is het de meest populaire drankje voor locals en toeristen. In Barcelona zijn er een aantal bars waar je zeer goede cava en huiscava kunt krijgen, maar je kunt ook een bezoek brengen aan de wijnvelden, een tour boeken of picknicken met cava tussen de velden in!

Maar waarom boek je geen Wandeltour met Wijnproeverij?! Laat je in 2 uur tijd verassen met Barcelona’s fijnste en meest indrukwekkende plekken en laat je door jouw prive gids afzetten bij het proeflokaal van Claartje wij zij jullie zal verwelkomen met een goed glas bubbels om de vervolgens 2 uur durende wijnproeverij te starten. Meer informatie lees je op de website van BroodenTomaat
Saluut!

Blend and Bottled met wandeltour BroodenTomaat Barcelona

Geef een reactie