Welke bakkers zijn de beste bakkers van Barcelona?

Top 5 van Barcelona´s beste bakkerijen!

Vandaag wil ik een overzicht met je delen van de 5 beste plaatsen om het beste brood in Barcelona te krijgen, en alles wat daarbij komt kijken: gebakjes, taarten, croissants, taarten, …

Wij Nederlanders zijn gek op brood en hier in Barcelona hebben de meeste bakkerijen stokbroden, croissants, donuts en deeg gevuld met banketbakkersroom… voor een goed brood moet je echt op zoek gaan naar de betere bakker, die speciale bakker die andere producten aanbiedt dan alleen deze zoete broden en die heb ik voor je uitgezocht en in dit artikel samen gezet voor jou, zodat jij straks in Barcelona bij de betere bakker het beste brood van Barcelona kunt halen!

sunnycrust1

Forn Mistral
We beginnen met de meest authentieke van de lijst; De vijfde generatie van de familie Bertran runt nu al deze traditionele Catalaanse bakkerij aan Ronda Sant Antoni 96 sinds 1859! Ze hebben broden voor mooie prijzen en het is dan ook te verwachten dat je niet direct aan de beurt bent! Er zijn 2 bakkers dichtbij elkaar waar ze beroemd zijn geworden met hun croissants en “ensaïmades” (typisch gebak uit Mallorca).  Tosti´s (een bikini in Catalonië genoemd) wordt ook veel besteld onder de Catalanen als ontbijt. Ben je in de buurt van Forn Mistral, kom dan zeker hierheen!
Geopend van maandag – zaterdag van 07.00 – 21.00 uur.

Forn Mistral
Forn Mistral

Turris
Eigenaar Xavier Barriga heeft maar liefst 3 bakkerijen in het centrum van Barcelona en 4 bakkerijen in de omliggende steden. Turris is uitgegroeid tot een traditionele bekendheid en velen komen dan ook vaak zijn prachtige traditionele bakkerij bezoeken! Zelf zegt Xavier; ¨Door het eten van goed brood hoef je niet op je gewicht te letten, het is gezond en zelfs onze grootouders wisten dit al!¨ Zelf wordt er in de bakkerij van Xavier 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt en beweren zij dat het eten van echt brood een goede betrekking heeft op je gezondheid!
De locaties en openingstijden kun je hier op de website vinden.

Turris
Turris

Barcelona Reykjavik
Inderdaad, hoe spreek je het uit en wat is het voor een naam? Net als de meeste mooie verhalen zit hier ook een prachtig, romantisch verhaal achter 😉 Gudrun Margrét (Reykjavik) en David Nelson (Barcelona) ontmoeten elkaar tijdens hun studie industrieel ontwerp in de Catalaanse hoofdstad.  Omdat Gudrun een tarwe intolerantie heeft en het moeilijk vond om een alternatief voor brood te eten openden ze in 2006 samen hun eerste biologische bakkerij in Barcelona. Hun juweel was om het hoogste kwaliteit brood met als specialisatie spelt brood aan te bieden in de stad. Inmiddels zijn er 3 bakkerijen in de 3 meest populaire wijken van de stad: Raval, Gràcia en Born.
Voor de 3 locaties en openingstijden neem je een kijkje op de website.

Barcelona Reykjavik
Barcelona Reykjavik

Crustó
In de prachtige wijk Eixample is een zeer schattig café te vinden met heerlijke lekkernijen. Je komt terecht in een ontspannen sfeer, tussen Catalanen en wanneer je hier bent, geniet je alleen nog maar van de heerlijke geur van vers brood en de vriendelijke sfeer van deze bakkerij. En er bestaat nog zo´n plek! Een tweede winkel hebben zij geopend aan Muntaner 363 en beide bakkerijen zijn geopend van maandag – zaterdag van 08:00 – 21:00 uur en op zondag van 09.00 – 14:00 uur. Leuk weetje: De naam Crustó is Catalaans en betekend de harde korst aan de buitenkant van een baguette.

Crustó
Crustó

Forn Baluard
De meest bekende bakker in Barcelona is bakkerij Baluard in de wijk Barceloneta aan Carrer de Baluard. Het is er altijd druk en de broden zijn echt super! Geen wonder dat je ook hier dan ook in de rij moet staan voor heerlijke lekkernijen en goed brood. De bakkerij is achter de winkel welke je vanaf de straat kunt zien. Er komen steeds meer toeristen en dat is niet zo gek, want Barceloneta wilt juist midner toeristen in deze wijk hebben, dus bij deze bakker kan he tniet anders dan dat ook velen toeristen deze goeie bakker al ontdekt hebben, maar geen nood, bij Baluard blijven ze wie ze zijn en het is nog steeds verboden om foto´s te maken.

Forn Baluard
Forn Baluard

Foto+groetjes

 

Heb jij nog tips voor Barcelona? Laat ze achter, zodat we deze kunnen checken en met nieuwe stedentrippers kunnen delen.