Weekend guide Barcelona: 6, 7 en 8 maart 2015

the weekend guide

De eerste weekend guide van 2015!!! Yeah!! Let´s uncork the bottle!! Vanaf vandaag komt er iedere vrijdagochtend ¨The weekend Guide Barcelona¨ online!! Wat is er te doen in Barcelona, waar gaan we dit weekend shoppen in Barcelona, waar gaan we wat eten en drinken, waar gaan we dit weekend stappen in Barcelona en welk museum is een bezoek waard en bovenal, wat is er nieuw of zeker tof om te noteren om jouw weekend fantastisch te maken, dat lees je iedere vrijdag op Barcelonainfo.nl!!!

Things to do in Barcelona

Bezoek de al meer dan 30 jaar oude Col.lectiu d’artesans de l’alimentació met zijn ambachtelijke kraampjes aan Plaça del Pi. De nadruk ligt op honing (de markt is algemeen bekend als de “Mercat del Miel ‘), maar je zult ook kazen, tal van gedroogde kruiden, koekjes, noten, nougat en zelfs natuurlijke cosmetica te vinden. Prijzen zijn niet in het straatje van de plaatselijke super, maar de kwaliteit van alles wat hier verkocht is is top.

Col.lectiu d'artesans de l'alimentació
Col.lectiu d’artesans de l’alimentació

El Festival de Guitarra de Barcelona 2015, de 26e editie van de jaarlijkse Guitar Festival in Barcelona brengt een eclectische en kosmopolitisch line-up van kunstenaars naar Barcelona. Ben je een gitaarliefhebber, koop dan je tickets online. Er zijn verschillende locaties. Dit weekend is er op 8 maart een voorstelling in BARTS Espai Club om 20h, maar het festival is nog tot juni 2015, dus ben je dit weekend niet in Barcelona, maar wel voor juni 2015, koop dan alvast je ticket voor jouw datum dat je in Barcelona bent.

LEE RANALDO
Lee Ranaldo op zondag 8 maart

Shopping in Barcelona

Ben je op zoek naar een nieuwe tas, kom naar BIBA! Vele locaties in het centrum van Barcelona. Tip: De tassen van het merk Slang zijn gemaakt in Barcelona.

BIBA
BIBA

Winkelcentrum La Maquinista is niet in het centrum gevestigd, maar om te shoppen tussen de locals in een groot winkelcentrum kun je best even de metro nemen.

La Maquinista Barcelona
La Maquinista Barcelona

Food and drinks in Barcelona

The Lime House is de plek waar je heen gaat voor de beste Gin-Tonics van Barcelona! Aanrader; Vanille gin met sprite 😉

The Lime House
The Lime House

La Cerveseria is super om te lunchen tussen de locals in Gracia! Goede tapas en ruime porties en niet geheel onbelangrijk, vriendelijk personeel!

La Cerveseria
La Cerveseria

Clubbing in Barcelona

Geen club maar een Flamenco concert! Kom op vrijdag 6 maart naar het Palau de la Musica Catalana voor een spetterend optreden van Amargo & friends! Koop tickets via de website.

Flamenco in Palau de la Musica Catalana
Flamenco in Palau de la Musica Catalana

Kun je er niet bij zijn of heb je het concert van vrijdag 6 maart 2015 gemist, kom dan op zondag 8 maart naar het Palau de la Musica voor een spetterend optreden van Gran Gala Flamenco met als special guest: Fefa Gómez!!

Museum in Barcelona

Bezoek nog tot 12 april 2015 de expositie ¨Arissa – The Shadow and the Photographer, 1922-1936¨ in het hedendaagse kunstmuseum het CCCB.

Arissa. The Shadow and the Photographer, 1922-1936
Arissa. The Shadow and the Photographer, 1922-1936

Tevens tot 12 april 2015 kun je in het MACBA terecht voor de expositie van ¨Art & language uncompleted – The Philippe Meaille collectie¨.

ART & LANGUAGE UNCOMPLETED THE PHILIPPE MÉAILLE COLLECTION
ART & LANGUAGE UNCOMPLETED
THE PHILIPPE MÉAILLE COLLECTION

New or Notable in Barcelona

NEW IN TOWN: Oma Bistró –> De grote ramen van Oma Bistró onthullen het rustieke, maar toch trendy, interieur van deze nieuwe ontbijt en brunch plek, waardoor je zeker naar binnen gaat! Consell de Cent 227.

Oma Bistró
Oma Bistró

NEW: Het privé wandel,- en fietstour bedrijf BroodenTomaat heeft er een geheel nieuwe tour bij, de Gaudí en Eixample wandeltour! Bezoek de beste plekken van Barcelona en boek jouw privé wandeltour vandaag nog!

Prive wandeltour in Barcelona
Prive wandeltour in Barcelona

Tweetnaar2Stay tuned!Foto+groetjes

FIJN WEEKEND!