Weekend guide Barcelona: 21, 22 en 23 augustus 2015

the weekend guide

Het ziet ernaar uit dat augustus net als vorig  jaar koeler is dan de maand juli. Normaal gesproken is Augustus de heetste maand van het jaar, maar voor het tweede jaar op rij regent het in augustus en is het bewolkt waardoor de temperaturen een stuk aangenamer zijn. De hoeveelheid regen valt tot nu toe nog heel erg mee. In de avond, nacht en vroege ochtend regent het op sommige dagen dus op de dag zelf hebben we er gelukkig last van en wanneer de zon er is, zul je merken dat het ook echt nog augustus is en direct warm. Augustus is een fijne maand, de Catalanen zijn op vakantie dus het is extra rustig in de stad, maar uiteraard niet bij de highlights, want nog niet alle scholen zijn begonnen 😉

Things to do in Barcelona

Van vrijdag 21 t/m maandag 24 augustus organiseert Grand Hotel La Florida  het evenement Borders Control. Het hotel ligt op de Tibidabo heuvel met uitzicht over de stad. Je kunt er je kamer boeken of een dagpas halen zodat je niet per se hoeft te overnachten in het hotel. Dit is de perfecte locatie voor dit evenement waar internationale DJ´s draaien en waarbij gastronomische gerechten geserveerd worden. Ontspan bij het zwembad terwijl je van een vakkundig gemengde cocktail nipt.

Borders Control
Borders Control

Festa Major De Sants is minder bekend dan de andere Festa Majors die jaarlijks georganiseerd worden. Festa Major de Sant valt aansluitend aan Festa Major de Gracia. Het werkt in het  voordeel dat deze Festa Major een stuk minder bekend is en dus veel authentieker en lokaler is. Er is zijn eindeloze verschillende dingen om te zien en om te  doen. Geniet van verschillende concerten, live muziek, butifarradas, Sardanas en er zijn ook een tal van leuke activiteiten voor de kinderen om zich te kunnen vermaken. De vieringen worden gehouden op verschillende locaties in de buurt en eindigend met een correfoc in het Parc de l’Espanya Industrial.

Festa Major de Sants
Festa Major de Sants

Shopping in Barcelona

Fittest Freakest. Sportliefhebbers opgelet! Sinds een maand is de fantastische winkel Fittest Freakest geopend in de wijk Eixample. Er zijn twee ingangen met aan de ene kant ¨The Market¨ waar je alle gezonde producten vindt, keukenspullen en superfoods. De andere ingang is genaamd ¨The Gear¨ waar je vele crossfit kleding vindt, (weightlifters) schoenen, merken van de beste en bekendste boxen in de wereld en merken zoals Nike en Reebok. Een walhalla voor iedere crossfitter en ieder die aan krachttraining doet of in de gym traint!

Fittest Freakest
Fittest Freakest

Biba Barcelona. Een nieuwe koffer, trolley, handtas, rugtas, portemonnee of schoudertas, bij Biba Barcelona is de kans groot dat je zult slagen! De tassen worden ontworpen en gemaakt in Barcelona en wanneer je eenmaal een Biba tas hebt aangeschaft wil je nooit meer anders 😉

BiBa
BiBa

Food and drinks in Barcelona

September en oktober zijn de ideale maanden om een Wandeltour met Wijnproeverij te boeken! De heetste dagen zijn geweest en hoe kun je beter van Barcelona genieten, maar de stad ook leren kennen, dan op stap te gaan met een Nederlandse privé gids die jou de beste plekken en verborgen juweeltjes laat zien? Na een wandeling van ongeveer 2 uur zal de gids je afzetten bij het knusse proeflokaal van Blend and Bottled waar wijnkenner Claartje je hartelijk zal ontvangen met een glas cava! Geniet vervolgens samen met haar van een aantal top-wijnen met een rijk gevulde tafel van bijpassende hapjes. Wijnliefhebber of niet, deze wijnproeverij is voor iedereen!

Wandeltour met Wijnproeverij
Wandeltour met Wijnproeverij

Restaurant Vivant. Over dit restaurant moet ik zeker nog een los artikel schrijven, want het is super! Je luncht of dineert tussen de Catalanen, de inrichting is helemaal leuk en doordeweeks kun je hier terecht voor de goede Menu del Dia´s (dagmenu) voor ongeveer €11,- Een aanrader voor wie niet tussen de toeristen wilt eten en op zoek is naar een goede prijs/kwaliteit verhouding!

Restaurant Vivant
Restaurant Vivant

Clubbing in Barcelona

Op vrijdag 21 augustus treedt Goldfish op in CDLC. Goldfish is een Zuid-Afrikaanse elektronica en dance-groep, opgericht in Kaapstad. Ze bestaan uit Dominic Peters en David Poole, en staan bekend om hun veelzijdigheid en voorliefde voor experimenten. Hun eigen merk van dansmuziek is een mix van Afrikaanse stijlen en jazz. Vaak geven ze tijdens hun optredens ook echte uitblinkers met nummers van Fatboy Slim, Basement Jaxx, Faithless, Mr Scruff, Paul van Dyk en Pete Tong.

Goldfish in CDLC
Goldfish in CDLC

Museum in Barcelona

Artistic Practice in Catalonia, 1950-1975. Nog tot 22 oktober kun je genieten van moderne kunst in het MNAC: Om de nieuwe presentatie van de collectie moderne kunst, tot de periode 1950, wordt deze tentoonstelling bedoeld als voorloper van een permanente tentoonstelling in het Museu Nacional voor de straks permanente expositie tot 1980.

Artistic Practice in Catalonia, 1950-1975
Artistic Practice in Catalonia, 1950-1975

New or Notable in Barcelona

Note: Door de warmte is alleen dit weekend van de hele maand augustus de ambachtelijke markt Col.lectiu d’artesans de l’alimentació aan Plaça del Pi te bezoeken. Koop hier o.a. koekjes, noten, nougat, kazen en tal van gedroogde kruiden.

col.lectiu d'artesans de l'alimentació
col.lectiu d’artesans de l’alimentació

TweetnaarBroodenTomaat

Stay tuned!Foto+groetjes

FIJN WEEKEND!