Wat te doen in januari in Barcelona?

- - Nieuwsflits

Ontdek wat er allemaal te doen is en haal het beste uit je januari bezoek!

Een nieuw jaar, nieuwe doelen en…. nieuwe activiteiten in Barcelona! Alle gezelligheid en enthousiasme gaat door in het nieuwe jaar en gaat goed van start met deze toffe evenementen welke je kunt bezoeken in de Catalaanse hoofdstad!

excited-baby

Nieuwjaarsduik!
Deze januari-lijst begint met een frisse duik in de zee! Doet kou je niks? Als je moedig genoeg bent en je wilt het nieuwe jaar op de meest originele manier starten als dat mogelijk is, doe dan je kleren uit, trek je zwemkleding aan en duik met het hoofd eerst de mediteraanse zee in samen met zo´n 500 andere frisse mensen, genaamd el Primer Bany d’Any Nou. Hoe kun je beter de zorgen afspoelen van het vorige jaar? 🙂
Waar: Barcelona Athletics Swimming Club (Sant Sebastià strand). Kom hier via Metro (L4 – Barceloneta) op 1 januari om 12:00h

‘Primer Bany de l’Any’ Nieuwjaarsduik

Concert de nadales a càrrec de l’Orfeó Català.
Bezoek op 2 januari aan Plaça del Rei het acapella kerstconcert van traditionele kerstliederen over middeleeuwse plein van Barcelona naast het het Palau Reial Major gezongen door de Orfeó Català koor. De Orfeó Català is opgericht in 1891 en is een van de oudste en grootste symfonische koren met 80 zangers van Barcelona. Gratis toegang.

Concert de nadales a càrrec de l’Orfeó Català

Tango Festival.
Wanneer je het gemist hebt in december heb je nog t/m 3 januari de tijd om mee te doen in de masterclasses en om professionele dansers te zien bewegen op de ritmes van 1 van de meest verleidelijkste dans,; de Tango! Boek jezelf in, grijp een danspartner en laat je passionele kant gaan!
Waar: Verschillende locaties zoals Xalet Montjuïc, Hotel Catalonia Plaça Catalunya, Hotel Catalonia Berna. Tickets koop je hier.

Tango Festival Barcelona

De parade van de 3 Koningen.
Wanneer de kerstman zijn tas heeft gepakt en vertrokken is komen de 3 wijsheden, oftewel, de 3 koningen, aan in Barcelona! Zij brengen cadeaus mee voor de kinderen in Barcelona. Na aankomst volgt er een enorme parade door de stad, een waar spektakel voor het hele gezin! Vergeet niet om eerst een brief te schrijven, met je wenslijst voor je favoriete cadeaus!
Waar: 5 januari aan Avenida del Marquès de l’Argentera – Avenida Maria Cristina
Route:
17:00 – Aankomst van de 3 Koningen Moll de la Fusta, Port Vell. Hier zullen zij met vreugde ontvangen worden en zal de burgemeester ze van boord halen.
18:30 – De parade begint aan Avenida del Marquès de l’Argentera en zal zijn weg vervolgen langs;
19:15 – Via Laietana
19:35 – Pl. Urquinaona en Calle Fontanella
19:45 – Plaza Catalunya en Calle Pelayo
20:00 – Plaza Universidad
20:30 – Calle Sepúlveda
20:45 – Avenida del Paralelo
21:00 – Aankomst aan Plaza España via Av. Rius y Taulet.

Suite Festival.
Een nieuw festival is erbij gekomen en heet Suite Festival Barcelona. Het festival duurt maanden en je kunt internationale beroemde artiesten zien optreden zoals Bob Geldof, Van Morrison, Woody Allen en heel veel meer in Teatre de Liceu.
Wanneer: 31 december – 23 mei. Tickets koop je op de website.

Heb jij straks de nieuwjaarsduik gedaan, een concert bijgewoond of iets anders tofs in Barcelona? Tweet jouw foto! #broodentomaat (twitter en instagram en deel jouw ervaring met ons!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *