Wat neem ik mee naar Barcelona in de herfst

Woensdag-Tip

Wanneer je een stedentrip wilt boeken naar Barcelona, of dit al hebt gedaan, en je komt in de herfst naar Barcelona, wat neem je dan mee? Wat voor weer is het in Barcelona? Ieder jaar is dit natuurlijk anders. Het ene jaar is het nog echt strandweer in oktober en kun je dus je badkleding meenemen, een ander jaar hou je toch liever je shirt aan.

Herfst in Barcelona

Gelukkig is het zelden echt koud en zelfs in januari kan het 18 graden zijn. In dit artikel hebben we het over de herfst in Barcelona. Helaas is over het algemeen oktober een regenmaand en heb je dus meer kans op ¨water-kou¨ Het voordeel is dat de warmte van 30 graden weg is en dat maakt het een stuk aangenamer om door de stad te wandelen.

Zonneschijn op Casa Batllo Barcelona info

Overdag kan het heerlijk zijn in de zon, terwijl je in de ochtend of avond wel een extra laagje kleding nodig kan hebben. Laagjes kleding is dan ook een goed idee en zeker als je niet terug wilt naar de accommodatie om alleen daarvoor terug te moeten. Een vest of trui die je in een rugtas kunt stoppen of om kan binden is dus wel zo handig wanneer je de hele dag op stap wilt gaan!

Mooi weer in Barcelona, Ramblas

Open schoenen kunnen nog aan, maar de Catalanen zelf zul je bij minder dan 25 graden minder snel hier nog op zien lopen. Zij hebben dan al de lange broeken uit de kast gehaald en hiermee val je dus wel veel meer op dat je toerist bent wanneer jij in je korte broek of rokje loopt bij minder dan ongeveer 24/25 graden.

Stranddag in Barcelona

Neem zonnebrandcrème mee en eventueel een paraplu. Hou er rekening mee dat Barcelona een compacte stad is en de verschillende wijken en meeste highights en andere bezienswaardigheden dus op loopafstand van elkaar af liggen. Goede loopschoenen is dus geen verkeerd idee!Foto+groetjes

Tweetnaar2