Ontbijten in Barcelona deel 8, Poble Nou

Woensdag-Tip

Poble Nou is een rustige wijk. Wanneer je in Poble Nou verblijft, verblijf je tussen de Spanjaarden en zie je in de zomermaanden een aantal toeristen vanaf het strand de Rambla del Poble Nou oplopen voor een brunch. Poble Nou is een wijk waar steeds meer bedrijven zich vestigen en dit is mede door het nieuwe technische @22 (arobba veintidós) district.

Ontbijten in Barcelona

Ontbijten kun je hier dan ook heel goed, want er zijn nog heel veel knusse en onontdekte restaurantjes. Toeristen boeken niet snel een accommodatie in deze wijk omdat je toch wel met de metro, bus of taxi naar de bezienswaardigheden en het centrum moet. Verblijf je hier wel, dan ken je vaak de meest bekende highlights van Barcelona wel en ben je juist hier om te genieten van het echte Barcelona wat nog niet opgeslokt is door toerisme met zijn echte Ramblas en lokale restaurants.

Ontbijt in Barcelona

In dit artikel heb ik 2 ontbijtplekken voor je om te noteren wanneer je in Poble Nou verblijft:

1. Niet alleen voor ontbijt, maar ook voor een goede lunch kom je naar Carrot café. Zeer lokaal, goed eten en je voelt je er direct thuis! Carrot cafe is geopend vanaf 8 uur in de ochtend en op zaterdag is een ontbijt niet mogelijk, want dan gaan ze pas open om 13.30h.

Carrot Cafe Barcelona
Carrot Cafe Barcelona

2. Een echte Catalaanse tent, Spoon Factory. Geopend vanaf 8 uur in de ochtend en waarschijnlijk ben je hier niet alleen in de ochtend, de zoetigheden zijn ook erg aantrekkelijk namelijk 😉 Spoon Factory heeft geen website en voor wie geen Facebook heeft, Spoon Factory is gevestigd aan Pujades, 161

Ontbijten bij Spoon Factory
Ontbijten bij Spoon Factory

Foto+groetjes

 

Er zijn veel plekken waar je kunt ontbijten, vooral aan de Rambla del Poble Nou, maar deze 2 heb ik voor je uitgelicht.
Tweet mij voor meer Barcelona tips! @broodentomaat
Deel jouw ontbijttip (met foto) met andere Barcelona bezoekers op deze pagina!

TweetnaarBroodenTomaat