Plaça Sant Pere

Sinds ik vorig jaar verhuisd ben kom ik veel vaker in de wijk El Born, maar dan bovenin de wijk, waar weinig toeristen zijn en waar veel Catalanen te vinden zijn. Het plein Sant Pere, gelegen aan de kerk Sant Pere is een gezellig plein waar je voor een kop koffie, wijntje of lunch bij La Candela komt en aan de overkant van het plein bij En Aparte voor je zaterdagmiddagafspraak of makkelijke, maar heerlijke lunch (De geitenkaas salade is een aanrader!)

La Candela Barcelona

Het nadeel van het café La Candela is dat de bediening niet erg vlot is. Nu is dat in heel Barcelona wel anders dan in Nederland, maar voordat je bestelling is opgenomen, of eer je betalen kunt…. geduld is een schone zaak en genieten en de tijd vergeten zijn dan ook een pre.

Kerk met Plaça Sant Pere

Nadat ik het interview van Peter van der Vorst had gezien op RTL 4 met het programma, Van Der Vorst Ziet Sterren waarin hij Maik de Boer interviewde, herkende ik natuurlijk meteen het pleintje en wanneer Peter met zijn man Sander bij mij een fietstour hadden geboekt, gingen we hier natuurlijk tijdens de fietstocht even wat drinken op het terras.

Peter en Sander

Het terras is bij mooi weer vrijwel altijd vol en veel toeristen komen hier door de tours met gids of door het handige pocketboekje 100% Barcelona, geschreven door journaliste Annebeth Vis. Hierdoor krijg je een mooie mengeling van locals en toeristen en voor wie minder drukte en iets minder commercieels zoekt is Plaça Sant Pere ideaal!