Flamenco shows in Barcelona

- - Accommodaties

De Flamenco shows in Barcelona vormen een bijzondere vakantie ervaring. Het heeft een romantisch tintje voor veel bezoekers. Voor de Spanjaarden is het een uiting van cultuur en een creatief exportproduct. De kenmerken van deze Spaanse dans en muziekgenre zijn de bijzondere klanken, uitbundige outfit en het sterke ritme in een unieke sfeer. Het meetikken van het ritme hoort erbij. De muzikale begeleiding bestaat meestal uit een Spaanse gitaar en palmas. Deze cultuurvorm werd voornamelijk mondelijk doorgegeven, historische feiten zijn dan ook moeilijk te achter halen. Legendes en feiten spreken elkaar tegen.

Flamenco in Barcelona

Barcelona is een van de steden die u graag laten kennis maken met deze Spaanse cultuurvorm. Al is deze stad niet de geboorteplaats van deze dans, het is wel de stad waar u tegenwoordig de belangrijke flamencoshows en festivals kunt bijwonen. De show ‘Carmen Amaya in memory’ is een obade aan de grote flamenco danseres Carmen Amaya. Zij bracht de flamenco tot het hoogste niveau van respect voor cultuur met passie, dansen, mythology en mooie kunstvorm. Greta Garbo en Fred Astaire waren grote bewonderaars van haar. De flamenco show nu is een mix van modern en klassieke flamencodans met de emotie van de originele cultuur. Dt is moeilijk onder woorden te brengen, dit moet u ervaren met al uw zintuigen. In het restaurant staat alles in het teken van de flamenco zoals de artiesten, de maaltijden en de inrichting.

Flamenco shows in Barcelona

U kunt kiezen uit diverse flamenco shows in Barcelona elk met een eigen charme. Op de Ramblas kunt u de Tablao Cordobes flamenco show bezoeken, al of niet in combinatie met een diner. Ontdek ook de Opera en Flamenco show, hier komt u in aanraking met een mix van opera en flamenco . De klassieke flamenco is geen onderdeel hiervan. De show Gran Gala flamenco staat bol van de klassieke flamenco. Tarantos flamenco show in Barcelona is al actief sinds 1963 met de flamencodans. In het Flamenco at Tablao Nervion kunt u een Live flamenco show bezoeken, de combinatie van Spaanse gerechten- zang- dans staat centraal tijdens deze shows. In het Palacio del Flamenco in Barcelona worden per nacht twee shows opgevoerd, u kunt hier alleen sangria drinken. Een van de Flamenco festivals in Spanje is het Cajon Flamenco festival in Barcelona. Het wordt vaak georganiseerd in het begin van het jaar. Het is een reeks van shows en optredens. De locaties van de optredens worden georganiseerd op bijzondere locaties in de stad en bij bezienswaardigheden zoals het Gran theater en het paleis.

Als u overweegt een reis naar Barcelona te gaan maken en je wilt een flamenco-show voor jezelf meemaken, bezoek dan deze website die je kan helpen voor een goede accommodatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *