De tuinen van Teatre Grec

De tuinen van Teatre Grec
De tuinen van Teatre Grec

Op de Montjuïc zijn vele tuinen te bezichtigen wat vooral in het voorjaar een aanrader is wanneer alles mooi in bloei staat. Een van de mooie tuinen op deze heuvel is de tuin van Teatre Grec. De oorspronkelijke benaming van dit park was Roserar Amargós, omdat dit het tweede publieke rozentuin van Barcelona was en zo kreeg het park de naam van de architect die als eerste de Montjuïc begon in te richten.

Teatre Grec
Teatre Grec

De tuin.
Een oude groeve werd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 omgetoverd tot amfitheater en kreeg de naam Teatre Grec. In dit theater zijn in de zomer veel voorstellingen voor het Grec Festival die jaarlijks plaatsvindt. De tuin die eraan gelegd werd is 1.65 hectare groot en aangelegd in geometrische vormen. Op de terrasjes en tussen de pergola’s kun je genieten van een prachtig uitzicht over Barcelona. Een paviljoen van de Wereldtentoonstelling is in de zomer restaurant. Deze is te vinden bij de ingang met de stenen trap aan Passeig de Santa Madrona.

Genieten in de tuinen van Teatre Grec
Genieten in de tuinen van Teatre Grec

Het amfitheater Grec.
De architect Ramon Reventós heeft Teatre Grec ontworpen in een traditioneel Grieks model. De tuinen zijn aangelegd door de Fransman Jean-Claude-Nicolas Forestier die ook meerdere parken op deze heuvel heeft aangelegd. Indien je in de zomer het grote Grec Festival wilt bijwonen kun je een kijkje nemen op de website van Teatre Grec voor tickets en meer.

Teatre Grec amfitheater
Teatre Grec amfitheater

Locatie.
De tuin en het theater liggen op de heuvel Montjuïc en is geopend van 10 uu rin de ochtend tot zonsondergang. Het park heeft maar liefst drie ingangen, deze zijn te vinden aan Avinguda de Miramar, Passatge de Martras en hoofdingang Passeig de Santa Madrona. Indien je niet wilt lopen dan kun je buslijn 55 of 150 nemen.