Buitenzwembaden in Barcelona

Veel mensen vragen mij om buitenzwembaden in Barcelona. Velen willen een hotel met zwembad en het liefst op het dak. Vaak is dit dan maar een klein badje waarin je in een grote slag aan de overkant bent. Naast de heerlijke Middenlandse zee, met in Barcelona sinds 1992 een heerlijk strand waar je zeer goed kunt vertoeven en niet meer met de trein buiten Barcelona hoeft te reizen, zijn er ook genoeg grote buitenzwembaden te vinden in de stad.

We hebben op de Montjuïc twee Olympische zwembaden waarvan er 1 zelfs het fantastische zwembad is waar je een spectaculair uitzicht over de stad hebt en waar de videoclip van Kylie Minogue met het nummer Slow is opgenomen. Dit is de Piscines Municipals de Montjuïc.

Zwembad Montjuic
Zwembad Montjuic

Om te beginnen is het grootste zwembad van Barcelona te vinden in de wijk Sant Andreu en heet Llac de Can Dragó. Dit zwembad is onderdeel van een sportcentrum en is 15.000m2 groot. Bij het zwembad kun je heerlijk genieten op het grasveld eromheen. Zwembad Llac de Can Dragó is gevestigd aan Rosselló i Porcel 7-11 en voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Llac de Can Dragó
Llac de Can Dragó

Toch genieten van een buitenzwembad bij een hotel? Kom dan naar het vijf sterren hotel Rey Juan Carlos I aan Avinguda Diagonal 661. Ontspan aan de Pool Bar of eet gezellig mee met de georganiseerde bbq. Voor prijzen en openingstijden kijk je even op de website.

Rey Juan Carlos I zwembad
Rey Juan Carlos I zwembad

In de wijk Barceloneta aan Plaça del Mar vindt je de populaire Club Natació Atlètic Barceloneta. Je kunt hier genieten van een groot zonterras met uitzicht op zee. Wel een beetje jammer, je zit achter een enorm hekwerk! De twee zwembaden die je tot je beschikking hebt zijn 25 bij 21 meter en 20 bij 13 meter en baantjes zwemmen is mogelijk. Prijzen en openingstijden vindt je op de website van Club Natació Atlètic Barceloneta.

Club Natació Atlètic Barceloneta
Club Natació Atlètic Barceloneta

Een ander zwembad bij een sportcentrum locatie is Centre Esportiu Municipal de la Ciutadella. Dit bad is maar 1.10 diep, maar je ligt hier erg rustig en ideaal om even de drukte van de stad te vermijden en om een boek te kunnen lezen. Krijg je honger? Loop dan langs de dichtstbijzijnde bakker en ga vlakbij lunchen in het stadspark la Ciutadella! Centre Esportiu Municipal ligt gevestigd aan Passeig de Circumval•lació 1 aan de dierentuin van Barcelona.

Centre Esportiu Municipal de la Ciutadella buitenzwembad
Centre Esportiu Municipal de la Ciutadella buitenzwembad

Een fantastisch leuke locatie, meer eigenlijk voor kinderen en baantjes trekken is niet echt mogelijk, is het zwembadje met de watertoren genaamd Torre de les Aigües in de wijk Eixample. Het ligt middenin een binnentuin van het huizenblok en bekend bij de locals en weinig toeristen. Er is een strandje aangelegd en zo wordt dit ook wel “Het strand van Eixample” genoemd. Ook voor dit zwembad kun je de website raadplegen.

Torre de les Aigües
Torre de les Aigües