Vliegvelden in en rondom Barcelona

- - Nuttige informatie, Transport

De vliegvelden in en rondom Barcelona

Wanneer je naar Barcelona gaat, hoef je niet noodzakelijk op het vliegveld in Barcelona te landen, er zijn diverse vliegvelden in de omgeving te vinden. Misschien ben je dan zelfs wel goedkoper uit! Daarom in dit artikel meer informatie over de vliegvelden in en rondom Barcelona.

Vliegveld El Prat de Llobregat Aeropuerto

Het vliegveld in Barcelona zelf heet El Prat de Llobregat Aeropuerto. Dit vliegveld is vooral erg handig wanneer je in het centrum van Barcelona verblijft en daar een hotel of appartement hebt geboekt. Het ligt namelijk maar 13 kilometer van het stadscentrum vandaan. Het is het vliegveld wat ook het meest internationale vluchten aanbiedt. Met de taxi kun je uitstekend naar het stadscentrum rijden. Je betaalt tussen de € 25,00 en € 30,00 voor een taxirit naar het stadscentrum. Je kunt ook met een gewone bus, of mini-bus naar je hotel gaan.

Vliegvelden in de regio van Barcelona

In de omgeving van Barcelona liggen nog twee andere vliegvelden, namelijk Girona en Reus. Deze vliegvelden liggen ongeveer 120 kilometer buiten Barcelona. Deze vliegvelden zijn vooral aantrekkelijk voor toeristen omdat ze goedkope vluchten aanbieden. Soms kan het echter flink tegenvallen wanneer je een verblijf hebt geboekt in de stad Barcelona en je hebt goedkoop een ticket geboekt. Want wanneer je alsnog veel kosten moet maken naar het centrum, dan ben je nog steeds duur uit.

Vliegveld Girona Airport

Dit vliegveld ligt ongeveer 100 kilometer van Barcelona vandaan. Het vliegveld ligt midden in het binnenland. De stad zelf is ook een populaire toeristische bestemming. Je kunt daarom overwegen ook een nachtje in Girona te verblijven en daarna naar Barcelona door te reizen. Vanaf het vliegveld zelf kun je direct naar Barcelona reizen. Deze bussen zijn zo gepland dat ze samenvallen met de vluchten van Ryanair. Een enkele reis met de Barcelona Bus kost ongeveer € 15,00 en duurt ruim een uur.

Vliegveld Reus

Vliegveld Reus ligt het verst bij het centrum van Barcelona vandaan, ongeveer 120 kilometer bedraagt de afstand. Het is een populair vliegveld voor vakantiegangers die graag naar Salou op vakantie gaan. Het strand ligt namelijk dichtbij. Vanaf dit vliegveld kun je geen bus pakken naar het stadscentrum van Barcelona. Je moet eerst met de bus naar het centrum van Reus reizen, voordat je daadwerkelijk naar het centrum van Barcelona kunt afreizen. Een taxirit naar Barcelona kost ruim € 120,00. Wanneer je laat aan komt, moet je daar wel rekening mee houden!

Welk vliegveld het meest voordelig?

Wil je weten welk vliegveld het meest voordelig is om op te vliegen? Dit kan onder andere verschillen per periode en per luchtvaartmaatschappij. Om te weten te komen wat voor jou het meest voordelige vliegticket is kun je gebruik maken van vliegticket vergelijker Tix.nl. Jij bepaalt zelf op welke vliegveld je landt in Barcelona!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *