Met de auto Barcelona ontdekken

Barcelona is een grote stad, maar zeer goed te ontdekken met de auto. Er zijn ontzettend veel parkeerplekken te vinden evenals vele parkeergarages en dat maakt Barcelona een autovriendelijke stad.

Naar Barcelona rijden
Met een vliegtuig ben je binnen een paar uur in Barcelona, maar dan mis je wel heel veel moois waar je overheen vliegt. Je kunt van de reis ook een roadtrip maken. Dan pak je België en Frankrijk ook nog mee en kun je onderweg bij de mooiste plekjes stoppen. Het is ongeveer 1500 km naar Barcelona, dus in principe kun je dit in twee dagen rijden. Uiteraard kun je de reis ook langer maken. Gooi een tent achterin de auto en overnacht op de campings die je onderweg tegen komt.

Bron: http://www.flickr.com/photos/smemon/4484698878/

Als je een lange reis met de auto gaat maken, zorg er dan wel voor dat je op de meest voorkomende ongevallen voorbereid bent. Houd de benzine stand in de gaten en sluit een goede autoverzekering af. Dat maakt de kans al een stuk kleiner dat je verplicht een week extra moet blijven vanwege autopech.

Een auto huren
In Barcelona kun je ook goed een auto huren. Houd er wel rekening meer dat een huurauto niet onder de autoverzekering valt. Hiervoor moet je een aparte autoverzekering afsluiten bij de verhuurder. Controleer van te voren goed of er beschadigingen aan de auto zitten en geef deze aan voordat je de auto meeneemt. Dat voorkomt problemen achteraf.

Bron: http://www.flickr.com/photos/22746515@N02/2418242475/

Rondom Barcelona
Als je een auto hebt, ga je ook een stuk makkelijker buiten de stad kijken. Je kunt bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de Costa Brava. Deze is in de zomer wel ontzettend druk en houd rekening met files.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *