Barcelona: mooie stad in de winter

- - Accommodaties

Barcelona, de tweede stad van Spanje en de grootste stad van Catalonië, gelegen aan de Costa del Maresme ten zuiden van de Costa Brava (bij veel mensen bekend, omdat ze bij het zoeken naar een camping in Spanje hier vaak belanden).

Geschiedenis
Barcelona is een stad met een geschiedenis. De stad heeft heel wat moeten doorstaan, met als laatste wapenfeit de onderdrukking van dictator Franco. Na het overlijden van dictator Franco was Barcelona eindelijk vrij en mochten de Catalaanse taal en cultuur weer vrij gebruikt worden. Dit is een belangrijk punt geweest in de ontwikkeling van het hedendaagse Barcelona.

Kerstmarkt, maar dan anders
Barcelona heeft verschillende bezienswaardigheden die ook in de winter zeker een bezoekje waard zijn. De Sagrada Familia is daar een van. En het leuk is dat er in de winter een kerstmarkt is. Niet een kerstmarkt zoals die in de meeste Europese steden. In Barcelona is de kerstmarkt aangepast aan de Catalaanse gebruiken. Met een geschiedenis als die van de stad Barcelona, is het goed te begrijpen dat ze zo hechten aan hun eigen tradities. Dit betekend geen glühwein, oliebollen en broodjes worst. De Kerstmarkt in Barcelona is anders. Wat het juist weer heel leuk maakt. Dus heb je geen zin in die “standaard” kerstmarkten, ga dan vooral naar Barcelona en ontdek hoe een kerstmarkt ook kan.

Shoppen
Qua weer niet de beste periode om Barcelona te bezoeken. Maar als je komt om te shoppen een top periode. Het weer is niet fantastisch, maar zolang het droog is kan er natuurlijk geshopt worden. Het beste moment om te gaan shoppen is ook in de winter, de reden daarvoor is de grote uitverkoop. Er is twee keer per jaar een uitverkoop in Barcelona en een daarvan begint de tweede week van Januari. Ook in de zomer is er een uitverkoop, maar dan is het weer eigenlijk minder lekker om te shoppen. In augustus lopen de temperaturen makkelijk op tot 30 graden, dan wil je niet shoppen. Dan moet je op het strand liggen!

Stad ontvluchten
Er zullen ook mensen zijn die juist rond de kerstdrukte de stad lekker willen ontvluchten. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet gevonden wordt, dan moet je echt op zoek naar een Camping aan de Costa Brava. In de zomer onwijs druk, maar in de winter is er niemand te vinden en kan je er dus goed voor je rust naartoe. Plaatsen als Blanes en Salou zijn rond de wintertijd een stuk minder druk. Je vindt er hoogstens een verdwaalde Nederlander van vaak wat hogere leeftijd. Je kan er dus prima voor je rust terecht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *