Wat te doen op zondag in Barcelona

Je bent in Barcelona en het is zondag. De winkels zijn 80% gesloten en de locals zijn op familie bezoek en hebben een echte rustdag. Dit heeft mede te maken dat de Catalanen erg religieus zijn en op zondag, ondanks de vele toeristen in de stad, de winkels in Barcelona dicht zijn.

Wanneer het zomer is kun je heerlijk naar het strand. Je moet immers toch wel een beetje bruin thuis komen?

Als je met de kinderen naar Barcelona bent kun je naar bijvoorbeeld de dierentuin, El Poble Espanyol de Barcelona, naar het botenmeer in stadspark Ciutadella waar je ook lekker kunt gaan picknicken. Even wat drinken met de kids in Bosc de les Fades is ook zeker leuk om te doen of zoek elkaar op in Park La Horta Labyrinth. Het grootste zeeaquariums van Europa is ook open op zondag en Castello Montjuic is erg leuk voor de kinderen en je hebt er prachtig uitzicht over de stad. Iets meer spanning? Kom naar Pretpark Tibidabo welke al geopend is in 1899! Voor wat meer wetenschap is er voor jong en oud het CosmoCaixa Barcelona.

Zondag is ook een goede dag om naar de Sagrada Família te gaan, maar koop dan wel alvast online je kaartjes!

Wat ook ontzettend leuk is, is om 1 van de unieke wandelroutes te lopen. Hiermee ontdek je Barcelona zonder gids op je eigen gemak!

Wil je toch liever met een gids op pad, maar geen zin in grote groepen? Ga dan mee met de privé wandeltours van BroodenTomaat! Een wandel tour door Barcelona met een privé gids die er echt is voor jou en dat voor de normale prijs!

Ook zijn er vele markten in het weekend.

Geef een reactie