Fundació Joan Miró

In het jaar 1968 kwam Joan Miró met het idee om Fundació Joan Miró op te richten. Met deze stichting wilde hij zichzelf ervan verzekeren dat zijn werken altijd te bezichtigen zijn voor het grote publiek. Hiermee was het ook het eerste stichting die geopend zou worden van Moderne Kunst. Miró kreeg van het stadsbestuur een stuk grond toegewezen op de berg Montjuïc. Josep Lluís Sert, architect en vriend van Miró kreeg de opdracht om het gebouw te ontwerpen. Het pand heeft een centrale patio waar permanente kunstwerken van Miró staan en van waar je uitzicht hebt over de stad Barcelona. In 1975 opende de stichting zijn deuren.

Miró en zijn echtgenote hebben een paar honderd werken geschonken aan de stichting. Dit is zijn permanente kunststukken. Deze zijn tentoon gesteld in 9 verschillende zalen met ieder een bepaald thema. Je vind er o.a. zijn eerste tekening uit het jaar 1901, maar ook werken uit zijn laatste levensjaren. Miró toonde tijdens de tijd van de oorlogen sombere en diepe emoties welke terug te zien zijn in zijn werk. Het werk van zijn hele levensjaar is erg verschillend met uiteenlopend van een paar lijnen tot aan een waar geschilderde diepteschilderij. Het kenmerkende van Miró zijn zijn kleuren blauw, geel, rood en zwart.

In de ruimte Espai 13 genoemd is de gelegenheid voor tijdelijke exposities. Vaak jonge kunstenaars die hier een expositie kunnen houden of zo heeft er eens het werk van Miró gehangen die in privé bezit is.

Fundació Joan Miró is geopend van juni-september van 10:00-20:00h, op donderdag tot 21:30h en zondag tot 14:30h. Van de maanden oktober-juni zijn zij geopend van 10:00h-19:00h van dinsdag t/m zaterdag.

Kaarten voor het Fundació Joan Miró kun je nu alvast online kopen om vervolgens zo door te kunnen lopen! Ook is het mogelijk om het Fundació Joan Miró in combinatie met de Articket te kopen. Hiermee kun je 6 musea bezoeken voor maar liefst 30 euro! Je bespaard wachttijden en je steunt Barcelonainfo.

Wees slim en koop je kaarten vooraf! Klik op de knop “Bestel Nu” om te zien welke musea er allemaal onder het Articket vallen en welke kaarten je nog meer vooraf kunt kopen:

BESTEL NU

Om bij Fundació Joan Miró te komen kun je met de Funicular (buiten werking sinds oktober 2014. Er gaat nu een bus langs beide stations) vanaf metrohalte Paral-Lel (L2 en L3) de Montjuïc op. Wanneer je naar buiten loopt zie direct wegwijsborden voor het museum. Het is nog geen 5 minuten lopen vanaf dit punt.

Geef een reactie