De beste stranden van Barcelona

Het is eind april en vanaf mei is het weer volop strand weer! Zonnebril, zonnebrandcrème en de zwembroek of bikini’s kunnen weer mee in de koffer naar Barcelona! Houdt voor je vertrek altijd even het weerbericht in de gaten en je bent klaar voor vertrek!

National Geographic heeft Barcelona tot ’s werelds beste strand stad benoemd en of je jong bent, toerist, local, van sport, alchohol of feesten houdt, ieder strand is verschillend en daarom is er altijd wel een geschikt gedeelte voor jou! Bewonder de prachtige architectuur, huur een ligbed met parasol of geniet bij de gezellige chirinquitos!

Barcelona, de stad voor een geweldige stedentrip, prachtige architectuur en natuurlijk de stad van Gaudí, maar sinds de Olympische Spelen van 1992 kun je in Barcelona ook heerlijk tot rust komen na een cultureel dagje op een van de stranden van de stad.

De drukst bezochte en het meest populaire strand is Barceloneta. Het strand ligt aan het gelijknamige wijkje Barceloneta. Dit komt omdat dit strand het dichtste bij het centrum van de stad ligt en erg makkelijk bereikbaar is. Locals en toeristen komen hier graag naar toe om te genieten van alle gezelligheid om hun heen en met lekkere restaurants aan de boulevard. Er is architectuur, je kunt lekker eten,mensen kijken en aansluiten aan het nachtleven van Barcelona. Geen dronken mensen, maar heerlijke ligbedden en een erg gezellig strand.

Nova Icaria is het volgende stranddeel en ligt aan het Olympische dorp. Hou je van volleybal, ping pong of andere strand sporten? Dan is dit strand helemaal goed! Dit is toch waarschijnlijk wel het meest sportieve stranddeel van allemaal.

Bogatell is wat verderaf van het centrum, maar heeft een erg wijd strand, is erg chill, heeft veel locals en is net niet te ver van het centrum af. Ook hier staan langs het strand chirinquitos (strand bars) waar je kunt eten, genieten en een heerlijke cocktail kunt bestellen. Er komen een hoop jongeren naar toe en er zijn een aantal goede restaurants gevestigd langs de boulevard. Er is ook ruimte genoeg om te gaan voetballen of bijvoorbeeld om een potje frisbee te spelen. Met zo’n 15 minuten lopen ben je bij de gele metrolijn L4.

Marbella en Nova Marbella liggen al wat verder richting het noorden. Hier lig je rustig en mag je naakt zonnen. Mar Bella betekend mooie zee en die naam past perfect bij het prachtige strand wat eraan ligt. Van Marbella ga je over in Nova Marbella waar je nog rustiger ligt en zelfs even lekker een dutje kunt doen.

Vlak voordat je bij de grens van Barcelona komt vindt je het strand Llevant. Hier lig je het rustigst van alle stranddelen en ben je een eind weg uit het centrum van de stad. De meeste locals komen hier niet heen en als je echt niet gestoord wilt worden onder het lezen van het spannende boek dat je aan het lezen bent kun je naar Llevant. Zelfs de bier verkopers en aanwezige massage dames komen hier niet naar toe.

De gele lijn, L4, van de metro komt langs elk stranddeel. Voor Barceloneta stap je uit bij halte barceloneta. Voor Nova Icaria stap je uit bij metrohalte Ciutadella, Vila Olimpica. Voor Bogatell stap je uit bijmetrohalte Bogatell of Llacuna. Marbella en Nova Marbella stopt bij metrohalte Poblenou en Llevant bij Selva del Mar.

Vergeet je strandlaken niet en kom naar een van de prachtige stranden van Barcelona!

Geef een reactie