Carrer de Montcada

Restaurantjes, musea, galerieën, tapasbars en het smalste straatje van Barcelona: Carrer de Montcada met zijn beroemde Picasso museum.

De straat begint aan Carrer Princesa. Eerst zie je links en rechts een paar souvenirwinkeltjes en dan aan je linkerhand het Picasso museum. Het Picasso museum is in 3 paleizen ondergebracht welke nu 1 ruimte zijn. Carrer de Montcada is vernoemd naar Guillermo Ramón de Montcada die in 1153 hier zijn paleis liet bouwen. Hij was de eerste die een paleis liet bouwen met grote ramen, stallen, tuinen en kamers voor het personeel.

De straat is vaak erg druk vanwege de musea die er gevestigd zijn. En dat trekt weer straatmuzikanten en verkopers aan die graag iets willen laten zien of laten horen aan de toeristen.

Wanneer je verder loopt zie je aan je rechterhand Disseny HUB, een expositieruimte voor design, meubels, kleding en accessoires. Het leuke is dat er een terrasje is op de binnenplaats van dit paleis en je daarvoor niet eens de expositieruimte in hoeft. Je kan het al vanaf de straat zien liggen.

Naast Dissiny HUB is het Museu barbier-mueller art precolombino gevestigd. Dit museum gaat over pre-Columbiaanse kunst met een collectie van artefacten en artistieke erfenis van de pre-Columbiaanse culturen. Dit paleis is gerestaureerd in de jaren en is nu een paleis uit de 18e eeuw.

Even verderop zie je aan de rechterkant tapasbar El Xampanyet. Hier kun je cava per fles bestellen en zijn de tapas zeker niet duur. Er zijn weinig tafels en vaak is het er erg druk met locals. Een beetje kennis van de Catalaanse kaart is wel een aanrader.

Het laatste stukje van de straat is wat breder en hier vind je o.a. aan je linkerhand Pintxos bar Euskal Etxea en het smalste straatje van Barcelona. uiteindelijk kom je uit op Passeig del Born, aan de achterkant van de Santa Maria del Mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *