El Poble Espanyol de Barcelona

Ontdek heel Spanje op één plek. In Barcelona ligt het dorpje Poble Espanyol welke een openlucht museum is. Dit dorp toont heel Spanje op een bijzondere manier. Voor de wereldtentoonstelling in 1929 heeft de beroemde architect Josep Puig i Cadafalch dit dorp ontworpen. Na de wereldtentoonsteling zou dit dorp weer afgebroken worden. Dit is gelukkig niet gedaan.

Puig i Cadafalch heeft samen met twee andere architecten, Ramon Reventos en Francesc Folguera en twee 2 artiesten, Xavier Nogués en Miquel Utrillo dit dorp mogen realiseren. Het was de bedoeling om verschillende dorpen uit heel Spanje onder te brengen in één dorp. Ondanks dat er totaal verschillende stijlen samengebracht zijn past alles toch weer als één geheel bij elkaar!

De architecten zijn langs alle typische dorpen geweest om een zo goed mogelijk beeld neer te zetten in het dorp. Zo zijn ze in Aragón, Castilla, Andalucía, Asturias, Murcia en Catalunya geweest. In Poble Espanyol is dan alle verschillende architectonische kenmerken van elke regio terug te zien.

Wanneer je besluit naar Poble Espanyol te gaan kun je ervoor kiezen om een audiotour te doen. Deze zijn in het Spaans, Catalaans, Engels, Frans en Italiaans. Tijdens je tour kom je door de verschillende dorpen van Spanje en krijg je een goed beeld hoe de echte dorpen zijn. Er zijn ook winkeltjes gevestigd die er handgemaakte borduurwerken, carnavalsmaskers, schilderijen, leer, sieraden, gitaarateliers, glasblazers, waaiers en aardewerk te koop stellen. In Poble Espanyol zijn ook restaurants gevestigd en in het weekend is er de gelegenheid om naar de club te gaan. Voor de kinderen is er vermaak met o.a. marionetten poppen.

Poble Espanyol is geopend op maandag van 09:00h-20:00h, van dinsdag t/m donderdag van 09:00h-02:00h, op vrijdag van 09:00h-04:00h, op zaterdag van 9:00h-05:00h en op zondag van 09:00h tot 12:00h. Op 24 december is het dorp geopend van 09:00h-20:00h en op 25 december van 09:00h-14:00h. Op 1 januari zijn ze van 13:00h-20:00h geopend.

Bespaar je wachttijd en bestel je tickets online via tickets.barcelonainfo Veilig, snel en makkelijk voor dezelfde prijs als bij de entree van Poble Espanyol!

Wees slim en koop je kaarten vooraf! Klik op de knop “Bestel Nu” om je tickets te kopen en om te zien welke kaarten je nog meer vooraf kunt kopen:

BESTEL NU

Poble Espanyol ligt op de berg montjuic vlak bij het paleis en andere museums. Het is gevestigd aan Avinguda Marquès de Comillas 13. Het beste kun je er komen met metrolijn L1 (rode lijn) of L3 (groene lijn) en uit te stappen bij metohalte Plaça Espanya.

Voor meer informatie en geplande evenementen in het dorp kun je kijken op de website.

Geef een reactie