CosmoCaixa Barcelona

CosmoCaixa is een wetenschappelijk museum gelegen aan de voet van de berg Tibidabo. CosmoCaixa is een echte aanrader voor de kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Er bevindt zich een permanente tentoonstelling waar men allerlei wetenschappelijke proeven en experimenten kan uitvoeren die je doen verbazen. Kinderen leren te interpreteren en begrijpen door deel te nemen en te observeren.

Het pand is in de 19e eeuw ontworpen door architect Josep Domènech i Estapà. Tot eind jaren zeventig diende dit pand als opvangtehuis voor blinden. De Catalaanse bank la Caixa kocht het gebouw op en zorgde voor restauratie. In 2004 opende het haar deuren als een van de modernste wetenschapsmuseum van Europa en kreeg dan ook de onderscheiding van het Europees Museum Forum vanwege de creativiteit en vernieuwende geest.

In het pand bevinden zich maar liefst 5 verdiepingen die grotendeels onder de grond liggen. Om hier te komen loop je als een soort van ronde afdaling rondom een ruim 300 jaar oude boom, Acariquara genoemd, uit de amazone. Per verdieping zijn er verschillende activiteiten. Via een binnenplaats bij het restaurant heb je prachtig uitzicht over de stad. Het bijbehorende museum verkoopt allerlei leuke en interessante spulletjes.

Het geologische gedeelte bevat verschillende structuren en laat je geschiedenis van de aarde zien. Een regenwoud welke vol staat met tropische planten en wel 52 verschillende soorten dieren doen je vergeten dat je eigenlijk in een gebouw bent in Barcelona.

CosmoCaixa is een echte aanrader voor jong en oud en is gelegen aan carrer Isaac Newton 26. Om hier te komen kun je met metrolijn L7 naar placa John F. Kennedy en vanaf hier loop je omhoog naar het museum. Dit is ongeveer 15 minuten lopen.

CosmoCaixa Barcelona

Het museum is geopen van dinsdag t/m zondag van 10:00h-20:00h.

De kaarten voor het CosmoCaixa kun je alvast online kopen! Hiermee steun je Barcelonainfo en bespaar je wachtrijen.

Wees slim en koop je kaarten vooraf! Klik op de knop “Bestel Nu” om je tickets te kopen en om te zien welke kaarten je nog meer vooraf kunt kopen:

BESTEL NU

Geef een reactie