Casa Batlló

Casa Batllo

Casa Batlló, je kunt er niet ongemerkt voorbij lopen. Dit imposante pand is tussen 1904 – 1906 gebouwd voor de textielbaron Josep Batlló i Casanovas en is ontworpen door de beroemde Modernistische architect Gaudi. Direct is het werk van Gaudi te herkennen door de ronde vormen, de natuurlijke elementen en verbazingwekkende gedachtegang van deze bijzondere architect.

Foto van de bouw Casa Batllo Barcelona
Foto van de bouw Casa Batllo Barcelona

Casa Batlló is o.a. een uitbeelding van een draak wat afkomt van de legende, Sint Joris en de draak, de beschermheilige van Catalonië. Zo de bovenkant van de gevelde ruggengraat van de draak in een golvende lijn van links naar rechts en zijn de dakpannen de schubben. De vensters zijn omlijst met pezen en beenderen en de smeedijzeren balkons zijn de schedels van de slachtoffers van de draak (De legende van Joris en de draak). Binnen, op de begane grond zijn zuilen te zien in de vorm van de poten van de draak. Maar er is nog veel meer te zien:

Geweldig om te zien toch en zeker voor kinderen! Een sprookje in Barcelona!

Casa Batlló is eigendom van de familie Bernat en deze meneer Bernat is bekend van de bekende Chupa Chup lollies. In 2003 moest het pand worden belast met een hypotheek wegens bedrijfsverliezen. De geschatte waarde van dit pand bedraagt 70 miljoen euro.

Casa Batllo Barcelona info

Casa Batlló staat net als La Pedrera in de Passeig de Gràcia. De toegang is vrij hoog, maar je krijgt er veel voor terug, zo kun je ook met een tablet rondlopen waarop te zien is wat er vroeger in de kamers heeft gestaan. Casa Batlló is zeker een aanrader om te gaan bezoeken. Net als de Sagrada Familia zijn hier bouwtechnieken gebruikt die zelfs met een heel team niet altijd nagebouwd kunnen worden! Het is zelfs mogelijk om ruimtes af te huren voor evenementen of feesten in Casa Batlló.

Casa Batllo in de avond

Koop jouw tickets alvast online en bespaar wachttijd! Tickets zijn snel, makkelijk en veilig te koop via tickets.barcelonainfo. De kosten zijn hetzelfde en het bespaard je een wachtrij in je vakantie!

Wees slim en koop je kaarten vooraf! Klik op de knop “Bestel Nu” om je tickets te kopen en om te zien welke kaarten je nog meer vooraf kunt kopen:

BESTEL NU

Geef een reactie