Can Ramonet, het oudste tapasrestaurant van Barcelona

Het oudste tapas restaurant van Barcelona is Can Ramonet. Can Ramonet is tevens de één na oudste tapas restaurant van heel Spanje. De bar stamt al uit 1763 en kenners weten deze bar dan ook maar al te goed te vinden. Veel toeristen lopen er voorbij. Het is een bijzonder pand, maar de entree is vrij donker en onbekend terrein voor de meeste mensen waardoor de drempel toch iets te hoog ligt.

Om zeker te zijn van een plekje voor de lunch of dinner, is reserveren een must. Door de goede doorloop is er een tweede zaak geopend, genaamd El Nou Ramonet. Deze zaak is nieuwer en dan ook een stuk moderner.

De tapas staan bij binnenkomst direct voor je neus te pronken op houten tonnen en in houten kistjes. De sfeer is ontzettend authentiek en vol met locals.

Can Romonet is niet duur, authentiek, vers, gezellig en altijd vol!

Het restaurant is gevestigd in de wijk visserswijk Barceloneta voor de versmarkt op Carrer de la Maquinista 17. Ze zijn elke dag geopend van 12:00h-00:00h. Elk jaar zijn ze gesloten van 17 januari t/m 3 februari. Op de avond van 24 december en de gehele dag op 25 december zijn ze ook gesloten.

Je kunt hier het beste komen met metrolijn L4 (geel) en uitstappen bij metrohalte Barceloneta.

0 gedachten over “Can Ramonet, het oudste tapasrestaurant van Barcelona”

Geef een reactie