Poble nou

Poble nou is een wat minder bekende wijk onder de toeristen, maar bestaat al uit de 19e eeuw. Deze wijk was een industriele wijk en naast alle fabrieken waren er veel arbeiderswoningen te vinden. Door de architect Ildefons Cerdà, die ook verantwoorlijk was voor de wijk Eixample, heeft deze wijk opnieuw ontworpen. De wijk kreeg de naam Poble Nou wat nieuwe wijk betekend en heeft veel bezienswaardigheden, gezellige terrasjes, pleintjes, strand, restaurantjes, parken, winkeltjes en zelfs een eigen rambla gekregen! Dat deze wijk minder bekend is heeft een groot voordeel omdat je er veel locals ziet, dus even lekker kunt ontsnappen uit de drukte, en zijn de prijzen voor de terrasjes zijn ook een stuk aangenamer!

Er zijn nog altijd oude fabrieken en schoorstenen te vinden. Ondanks dat zie zie je nu ook dat ze deze wijk gigantisch aan het opknappen zijn. Vele nieuwe hoge bedrijfspanden vormen het nieuwe gezicht van Poble nou en alles komt er steeds frisser en groener uit te zien met veel modernista.

Ondanks alle vernieuwingen geeft Poble Nou nog altijd het Nostalgisch dorpsgevoel wat onder andere komt door de Ramblas del Poble nou die een authentieke uitstraling heeft en waar vele “oudjes” graag bijeenkomen en waar weinig toeristen te vinden zijn. De wijk kent vele charmes en wordt zachtjes aan bekender en beter dan vroeger.

Het leuke is dat er niet alleen authentiekheid te vinden is en een Rambla maar tevens ligt Poble nou aan strand en zee! Hier is het tevens veel rustiger dan bij Barceloneta of Villa Olimpica.

Geef een reactie