Onderneem de berg Montjuic

Parc-Montjuic-Barcelonainfo

Een prachtige berg, zeker in het voorjaar of in de zomer wanneer alles in bloei staat en de bomen groen zijn, de Montjuic. Op Montjuïc is ooit de stad Barcelona begonnen. In de bronstijd was hier een stam genaamd Laietani en had zich toentertijd gevestigd op deze berg. Vanuit hier is Barcelona zachtjesaan een stad geworden.

Castello de Montjuic
Castello de Montjuic

Er is veel te zien en te doen op de Montjuic. Zo is er op de top Castello Montjuïc en is er het Olympisch Stadion van de spelen van ’92 te bezichtigen. Onderaan de berg staat het Paleis met de grote fontein genaamd Font Màgica, welke neergezet zijn voor de tweede wereldtentoonstelling in 1929.

Paleis aan de Montjuic
Paleis aan de Montjuic

Het is een leuk idee om bovenaan de berg te beginnen. Neem dan de paarse L2 metrolijn naar halte paral-lel en neem vanaf hier de Funicular (buiten werking sinds oktober 2014. Er gaat nu een bus langs beide stations) welke je naar de top brengt. Een andere mogelijkheid is de kabelbaan vanaf het strand van Barceloneta of je begint te voet via de wijk Poble Sec. Begin bovenop de berg je wandeling en en eindig beneden bij de fontein.

Kabelbaan naar de Montjuic
Kabelbaan naar de Montjuic

Ga dan eerst lekker eten bij bijvoorbeeld Inopia en kom wanneer het donker is naar de fonteinenshow kijken. Kijk hier voor welke dagen en tijden deze gratis en prachtige klassieke show is.

Font Magica Barcelona-Magische fontein
Font Magica Barcelona-Magische fontein

Er zijn prachtige parken en vele ook vrij van toeristen en sommige zelfs van bijna iedereen. Neem bijvoorbeeld het mooie cactuspark, hier komt bijna niemand! 

Cactuspark in Barcelona
Cactuspark in Barcelona

Geniet van een paar uur Montjuic! Nog een leuke tip; De tuinen van theater Grec!

Theater Grec
Theater Grec

Geef een reactie