Museu Picasso

Het Picasso Museum is het drukste bezochte museum van Barcelona. Het ligt in de prachtige straat Carrer de Montcada. Hier staan 5 stadspaleizen die zijn gerestaureerd en samengevoegd.
Wanneer je door de binnenplaatsen en de barokke salons loopt zie je de prachtige Italiaanse stijl terug. Ook op de geweldige mooie geschilderde plafonds zie je deze stijl terugkomen.

Museu picasso bied 3 verdiepingen en 35 zalen tentoon met kunstwerken uit de periode 1890-1957.
Pablo Picasso was 14 jaar toen hij zich inscreef bij de Barcelonese Academie voor Schone Kunsten, waar ook de Spaanse surrealist Joan Miró studeerde.
Tekenen kon hij wel, dat was al snel bekend en uiteindelijk studeerde hij ook af in Barcelona en begon hier zijn eerste avontuur van modernisme in de Moderne kunst.
Het meeste werk wat hier tentoongesteld wordt is uit zijn jeugd tussen 1895 en 1904.

Kaarten voor het Picasso museum kun je kopen in combinatie met de Articket. Hiermee kun je 7 musea bezoeken voor maar liefst 30 euro! Je bespaard wachttijden en je steunt Barcelonainfo.

Wees slim en koop je kaarten vooraf! Klik op de knop “Bestel Nu” om te zien welke musea er allemaal onder het Articket vallen en welke kaarten je nog meer vooraf kunt kopen:

BESTEL NU

Museu Picasso is open van Dinsdag t/m Zondag van 10-20uur.

Geef een reactie