Conjunt Monumental la plaça del Rei

In plaça del Rei kom je alles te weten over de geschiedenis van 2000 jaar geleden. Dit museum biedt prachtige overblijfselen aan en laat je alles zien hoe ze leefden, woonden, de was deden en hoe de winkels, wijnhuizen en muren stonden. Zelfs de riolering is terug te vinden, oude wijnvaten en zelfs de kleuren die gebruikt werden tijdens het wassen van de kleding is nog te zien op de grond.

De ingang heet Casa Pedellas uit de 15e eeuw en in de jaren dertig werd hier steen voor steen naar binnen gebracht voor de opbouw van het museum dat toen nog Museu d’Història de la Ciutat kwam te heetten. Tijdens deze opbouw werden er Romeinse resten gevonden op de berg Montjuïc zoals de zandstenen zuilen en de borstbeelden. Deze zijn aan het begin van de wandeling te bewonderen.

Hierna ga je met de lift naar beneden om terug te gaan in de tijd. Hier zie je 2000 jaar oude geschiedenis. Alles is te bezichtigen over een reeks loopbruggen en platforms. Bij de ingang kun je een koptelefoon nemen en zo wordt alles duidelijk bij de bordjes met de nummers die netjes bij elke nieuwe bezichtiging staan.

Wanneer je weer buiten staat kun je nog even een kijkje gaan nemen in de wachttoren Mirador del Rei van Koning Martí l, de laatste graaf-Koning van Barcelona.

Meer geschiedenis zien? Koop je ARQUEO-Ticket nu online en bezoek voor 13 euro maar liefst 4 museums inclusief het Conjunt Monumental la plaça del Rei! Je bespaard wachttijden en je steunt Barcelonainfo.

Wees slim en koop je kaarten vooraf! Klik op de knop “Bestel Nu” om te zien welke musea er allemaal onder het ARQUEO-Ticket vallen en welke kaarten je nog meer vooraf kunt kopen:

BESTEL NU

Deze ticket is speciaal voor degene die terug in de tijd willen gaan en meer willen weten van Barcelona, de Egyptenaren, en o.a. de echte oude haven van Barcelona en besparen hiermee 30% op de totaalprijs wanneer je deze prachtige historische musea bezoekt!!

la plaça del Rei is open van Juni tot eind september op di.-za. 10.20, zo. 10-15 uur en de rest van het jaar di.-za. 10-14, 16-20, zo. 10-15 uur.

Geef een reactie