Uitzicht vanaf het Historisch museum van Catalonie (update)

Het Historisch museum van Catalonie (Museu d’Història de Catalunya) is een pand wat je niet kunt missen wanneer je in Port Vell loopt.
Het pand zelf is in 1880 ontworpen door Elies Rogent, dezelfde architect van placa Universitat en de Universiteit hieraan gelegen, en is het laatste pakhuis wat nog staat.
Het museum in dit voormalig pakhuis geeft je een reis door de geschiedenis van Catalonie met alle tentoonstellingen vanaf de tijd van de Iberiërs tot aan de moderne tijd van Catalonië.
Op de begane grond en de 1e verdieping zijn wisselende exposities te bewonderen. Op de 2e en 3e verdieping is de vaste expositie over de geschiedenis te zien. Volg goed de pijlen en raadpleeg vaak de handleiding van de ingang want alles is in het Catalaans!

Het leuke is dat kinderen hier een wapenuitrusting aan kunnen trekken.

Verder is er voor de ingang van de 3e verdieping een maquette van de Sagrada Familia hoe deze er uiteindelijk uit zal komen te zien wanneer deze ooit voltooit zal zijn.

Wanneer je op de 4e verdieping bent kun je lekker wat gaan eten in het restaurant en even naar buiten lopen voor het prachtige uitzicht vanaf het dak. Hier kijk je over de haven Port Vell en het leuke is dat niet veel mensen dit nog weten en je hier ook naar toe kunt gaan zonder dat je gebruikt maakt van het museum of restaurant. Dus ga met de lift naar de 4e verdieping, loop door het restaurant het buitendak op en geniet hier van het prachtige uitzicht tot aan Montjuic!

Het museum is open van Di.-za 10-19 (Wo. 7-20) en zondag 10-14:30 uur. Voor meer informatie bezoek de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *